Spel som meditation

Meditation kan utföras på en mängd sätt, så det gäller att hitta en variant som passar just dig bäst. Det viktiga är att du hittar lugnet och avkopplingen som kan göra dig mindre stressad i vardagen. Om det sedan fungerar bäst för dig att testa på yoga och klassiska meditationsövningar eller om ljudböcker, avkopplande musik och lite spel på nätet känns bättre spelar egentligen mindre roll – huvudsaken är att du känner dig avkopplad.

Stressigt att spela på nätet?

Vissa kanske kopplar spel och casinon med lite stress och hets, men så behöver det verkligen inte vara. Tvärtom kan spelande fungera lika avkopplande som vilken bok som helst. För att det ska vara så krävs det att du hittar ett spel som du tycker om, som inte känns för komplicerat och som du kan spela i din egen takt och utan större krav från omvärlden. Det finns många sådana spel.

En spelkategori som är mycket enkel är slots online. För att hitta ett sådant spel i meditationssyfte kan det vara bra att fokusera på sådana som inte är så snabba och som inte har så snabb musik i bakgrunden. Du kan dock stänga av ljudet om du upplever att det bidrar till stress. Genom sin enkla struktur är slots perfekt för nybörjare och en kategori spel som inte kräver så mycket tankeverksamhet.

Hitta din egen meditationsform

Meditation är för många starkt kopplat till vissa övningar, men i dagens moderna samhälle kan man skapa sig en egen meditationsform. Du kan testa dig fram mellan olika lugna aktiviteter för att hitta ett område där du känner dig som mest avslappnad. Om till exempel slots känns för snabba och hetsiga kanske en annan spelform online, till exempel roulette eller blackjack, fungerar bättre för dig? Att våga testa gör ingen skada.